Wil je een Traprenovatie zelf doen? Weet dan dat een traprenovatie wellicht eenvoudig lijkt, maar dit zeker niet altijd het geval is!
Kijk je al een tijdje tegen je verouderde trap aan en ben je op het punt beland om deze stevig te renoveren? Een mooie klus om in het weekend mee aan de slag te gaan, althans dat lijkt. Vol enthousiasme begin je met het verwijderen van de bekleding van je trap en het schuren van de traptreden. Stiekem is het toch wel erg veel werk, merk je dat het veel tijd kost en kom je erachter dat je apparatuur mist om de klus te klaren.
Door onze jarenlange ervaring hebben wij al veel verschillende trappen gezien waar vol enthousiasme zelf aan begonnen is maar die nooit zijn afgemaakt. Speciaal voor de mensen die de traprenovatie zelf doen hebben we de vijf grootste valkuilen op een rijtje gezet. Dit is deel 1 met de eerste drie valkuilen. Deel 2 vind je hier.
Valkuil 1: Meer werk waar geen einde aan lijkt te komen
Je hebt je goed voorbereid en begint volle goede moed aan het zelf renoveren van je trap. Toch blijkt het renoveren van de trap in veel gevallen meer tijd te kosten dan vooraf wordt gedacht. Je moet namelijk rekening houden met veel zaken. Van het verwijderen van de oude bekleding, tot het herstellen van kapotte onderdelen, het uitzoeken van alle bekleedopties, het volledig op maat maken van alle bekleding, het aanbrengen van de bekleding tot het onderhoud.
Voordat je het weet zit je maandenlang in de verbouwing van je trap en moet je elke avond oppassen dat je niet struikelt op weg naar boven. Toch maar experts bellen om de klus te klaren? Traprenovatie Expert is gespecialiseerd in het renoveren van je trap. Door onze ervaring, kennis en beschikking over materialen en apparatuur kunnen we je trap meestal al in 1 dag renoveren. Bovendien werken we met goedgekeurde en de beste materialen voor een 100% onderhoudsvrije trap. Jaar na jaar.
Valkuil 2: Rommel door het hele huis
Je begint met het verwijderen van de bekleding van je trap en voordat je het weet ligt de je hele huis vol met stukken bekleding. Je besluit om een bedrijf te bellen om dit op te komen halen. Opgeruimd staat netjes. Je begint met het schuren van je trap en het stof vliegt door het hele huis, oeps. De trapleuning en de zijkanten van de trap zijn ook echt aan vervanging toe. Op deze manier blijf je maar in de rotzooi zitten. Traprenovatie Expert werkt zonder grote hak en breekwerkzaamheden. De kracht zit in de goede voorbereiding, onze jarenlange ervaring en de expertise van onze top-monteurs. Wij nemen alle rotzooi mee, werken zo schoon mogelijk en ruimen alles netjes op.
Valkuil 3: Verkeerde materialen
Bij de meeste DIY-traprenovaties gaat het mis bij de materiaalkeuze. Het gaat daarbij niet alleen om de keuze in het soort materiaal (tapijt, vinyl, overzettreden, verven etc.) maar ook om de kwaliteit. Elke trap is anders en niet elk materiaal is geschikt voor iedere trap. Een houten trap vergt andere materialen als een betonnen trap of open trap. Een goed advies is hierbij essentieel. Daarbij dien je ook rekening te houden met de kwaliteit van de bevestigings- en montagematerialen zoals lijm, verf, kit etc.. Hier zitten ontzettend veel kwaliteitsverschillen in.
Het is altijd aan te raden om een specialist naar de trap te laten kijken. Zelf renoveer je waarschijnlijk maar zeer zelden een trap. Een traprenovatie expert doet niets anders! Onze specialisten helpen je dan ook graag verder.
Dit waren de eerste drie valkuilen waar je rekening mee moet houden bij het zelf renoveren van een trap. Nieuwsgierig naar alle valkuilen? Lees dan hier deel 2 van dit blog.
Ben je naar aanleiding van dit blog benieuwd naar alle opties om een traprenovatie zelf te laten uitvoeren? Wij helpen je graag. Vraag vandaag nog een kosteloose offerte aan, wij helpen je graag verder zodat je een weloverwogen keuze kunt maken.